PDA

Zobacz pełną wersję : Mikrodermabrazja

Agnieszka- studentka AM
01-19-2010, 23:17
Mikrodermabrazja

Mikrodermabrazja jest to mechaniczne złuszczanie naskórka.
Polega na usunięciu-ścieraniu warstw naskórka za pomocą specjalnego urządzenia wyposażonego w głowice ścierające, pokryte kryształkami naturalnego diamentu.
Dochodzi do tworzenia się nowych, pełnowartościowych komórek, wędrują one do góry zastępując komórki uszkodzone. Złuszczanie następuje stopniowo dlatego nie ma niebezpieczeństwa zbyt głębokiego lub nierównomiernego złuszczania ani powstania blizn.

Głębokość złuszczania- jest dobierana indywidualnie dla pacjenta.
Mikrodermabrazja jest zabiegiem bezpiecznym, nieinwazyjnym jeśli wykonywana jest oczywiście przez wykwalifikowane do tego osoby.

To zabieg skutecznie regenerujący i odmładzający skórę.

http://www.mikrodermabrazja.net.pl/gfx/kosmedica_mikrodermabrazjaB.png Zwykle potrzebnych jest kilka zabiegów.

Wykonywała ktos może takie zabiegi i może się podzielić opinia na ich temat?

KuPczAk
01-31-2010, 00:15
Więcej o mikrodermabrazji można przeczytać tutaj :

Mikrodermabrazja • Kobiety (http://kobiety.medykblog.pl/mikrodermabrazja/)

Mi pomogło ;)

Po 3cim zabiegu zaczyna być widać efekt ;) - blizny potrądzikowe.

Polecam

Marcysia
02-15-2010, 00:07
Ja też mam super efekty po mikrodermabrazji. POLECAM!

Marcheweczka
05-05-2011, 21:39
Ja idę zawszę na mikrodermabrazję po lecie, dla odświeżenia cery. A Wam na co pomaga? Bo ja jako tako problemów nie mam, nio może zaskórniki.

Agnieszka- studentka AM
05-31-2011, 10:14
hmm ja bylam na mikrodermabrazji ale niestety teraz - jak swiecie slonce ;/
powiem szczerze` ze Pani kosmetyczka zrobila mi zabieg za mocny - tak ze na twarzy pojawily mi sie blizny i strupy ponadto mialam pozniej nakladana na to maseczke z kwasow i powiem szczerze ze nie jestem zadowlona z efektow , malo tego mam na twarzy kilka nowych blizn.
A gabinet kosmetyczny byl sprawdzony i polecany - jeden z wiekszych w Poznaniu.

Pozdrawiam

jsr
09-14-2011, 10:26
Mikrodermabrazje można wykonać na wiele sposobów. Większość z nich nieumiejętnie wykonana może rzeczywiście uszkodzić skórę. Obecnie najbezpieczniejszą metodą jest jej pewna odmiana - szukaj gabinetu w którym oferują Hydradermabrazję.

Aneta2007
02-05-2012, 18:29
dla mnie 0 efektów, zdecydowanie lepsze są kwasy.