PDA

Zobacz pełną wersję : recepta jak schudnąć

arlene eisenberg
03-07-2009, 21:34
Kontrolowanie spożywanych kalorii to jeden z głównych kluczy do szybkiego i skutecznego schudnięcia.

Najlepiej jedz kilka mniejszych posiłków w ciągu dnia, zamiast, np. 3 dużych. W ten sposób wydasz polecenie swojemu organizmowi, aby nie musiał przechowywać jedzenia w postaci tłuszczu. Przyspieszysz swój metabolizm i będziesz na dobrej drodze, aby efektywnie schudnąć.

Kolejna sztuczka… Czy wiesz, że masz nadwagę przez twój mózg? Gdy jesz szybko twój mózg nie nadąża i za późno informuje ciebie, że jesteś już najedzony. Przejadasz się, a to jest główna z przyczyn otyłości. Od dzisiaj zacznij jeść powoli, bardzo powoli. W twoich ustach odbywa się pierwszy etap trawienia, nie pomijaj go. Szybciej się nasycisz i w ten sposób ograniczysz ilość spożywanych kalorii.

Następnym razem jak wejdziesz do sklepu bądź świadomy tego, co kupujesz do jedzenia. Patrz na etykiety – ile kalorii ma dany produkt, wybierz owoce lub warzywa zamiast batoników. Polecam zwłaszcza wodniste owoce lub warzywa , np. arbuz, czy ogórek. Możesz je jeść i zaspokoić głód, a nie przybędzie ci zbędnych kalorii, bo składają one się głównie z wody.

Bardzo istotnym aspektem chudnięcia i tak naprawdę nierozłącznym wraz z dietą jest ruch. Zacznij chodzić na fitness, basen; zamiast korzystać z windy-chodź po schodach i rozpocznij regularnie ćwiczyć w domu. Najlepiej dwa razy dziennie po 20 minut.

Teraz już wiesz jak szybko i skutecznie schudnąć. Nic trudnego. Przestrzegaj tych wskazówek i gwarantuję Ci, że schudniesz.

patix88
03-26-2009, 19:33
Jakbym patrzyla na kazdy produkt ile ma kalorii to bym dawno zapasci psyhicznej dostala... mozna jesc co sie lubi ale z umiarem, chodz generalnie i tak chyba nie ma uniwersalnej dirty cud a szkodaaaa :mad:

arlene eisenberg
03-26-2009, 23:28
Witaj PATIX88
Oczywiście nikt kto żyje normalnie nie ma czasu na dokładne liczenie kalorii. Jednakże nawet jeśli jesteś osobą "minimalistyczną" możesz schudnąć. Zastosuj plan minimalistyczny:
-pij wodę przed każdym posiłkiem-zołądek w momencie gdy Ty dopiero spojrzysz na jedzenie,dostał już wiadomość że nie jest zupełnie pusty
-sącz wodę przez cały dzień-do 2l dziennie
-jedz pięć posiłków dziennie-regularnie
-nie jedz WCALE słodyczy i nie pij gazowanych napojów
-uprawiaj sport-gimnastyka-20 min dziennie,lub bieganie(chyba że masz czas np na siłownie-tym lepiej)
-nie jedz smażonych potraw-wlej do patelni pół szklanki wody,wina by potrawa się dusiła
-nie mów sobie-od jutra-bo musisz dziś i tak przez kolejne 8-12 tygodni jeśli chcesz cokolwiek osiągnąć
BO PRAWDZIWE DIETY SĄ DLA KONSEKWENTNYCH!!:p ..wtedy działają.

danna
03-27-2009, 07:12
Podstawa to odstawienie słodyczy, ewentualnie białego pieczywa. Bez tego ani rusz (a i ruch wtedy nie za bardzo pomoże) !

arlene eisenberg
03-27-2009, 22:29
widzę ze się zgadzamy,jednakże żadna nawet drakońska dieta nie pomoże bez ruchu!!Kilogramy wrócą a może ich przybyć więcej niż przed odchudzaniem jeśli nie włączymy aktywności fizycznej!!;)

natalia77
03-30-2009, 11:21
z tym fizycznym ruchem to tez kolezanko nie do konca.....Moja dieta byla zupelnie inna, chodz moze zycie ja tak ulozylo, Mialam duzo stresu pracy i malo czasu na jedzenie, efekt.....25kg mniej w rok, Skuteczna ale z calego serca nie polceam :)

arlene eisenberg
03-31-2009, 00:47
Jest to tak oczywiste że chyba nie warto o tym pisać..każdy z nas przeżywał kiedyś stres z takiego czy innego powodu i wie czym to skutkuje!!
Ruch to zdrowie i każdy mądry to powie.Tylko sport wyczynowy szkodzi ale o tym chyba też każdy rozsądny wie.Napisałam wcześniej że najlepsza jest aktywność fizyczna-kilkadziesiąt minut dziennie-radzę uważniej czytać:)

grazynka40
03-31-2009, 22:15
Ruch to zdrowie :) ale co jezeli nie wszyscy moga ruchowo sie wyginac, z powodu chorob kregoslupa lub innych problemow?

arlene eisenberg
03-31-2009, 22:21
ruch to lekarstwo przede wszystkim na schorzenia kręgosłupa.W dzisiejszych czasach już 20-tolatkowie mają zmiany anatomiczne w kregosłupie.Należy wówczas zgłosić się do lekarza rodzinnego po przekaz na zabiegi oraz ćwiczenia u fizykoterapeuty.Należy wówczas wykonywać ćwiczenia w tzw.pozycjach bezpiecznych.
Serdecznie pozdrawiam i zachęcam do ruchu,szczególnie że wiosna już zagościła na dobre:)
Doradzam odłożyć pilota i wstać z kanapy:p

arlene eisenberg
03-31-2009, 22:23
Nawet w tak bolesnych przypadłościach jak rwa kulszowa zalecane są ćwiczenia ruchowe-pomagają zwyciężyć chorobę.Z tym że w tym przypadku należy odczekać pierwszy okres i ćwiczenia rozpocząć w okresie drugim:)

ewelina1969
04-02-2009, 12:22
Kolezanki nie zawsze jest tak latwo, jestem doskonalym tego przykladem, od paru lat borykam sie z problemem kregoslupa, i lekarz mi zalecil nawet uwazne chodzenie, Poza tym mieszczkam w malym miasteczku i nawet nie ma u nas osoby ktora mogla by mi pomoc, czytaj fizykoterapeuta itp :(

arlene eisenberg
04-02-2009, 17:22
Rzadko z czym w życiu bywa łatwo.
Jeśli chodzi o wszelkie schorzenia kręgosłupa-w tym również uszkodzenie na jakimkolwiek poziomie-zalecane są ćwiczenia.Oczywiście są one dobierane indywidualnie.Jeśli chodzi o dostęp do specjalistów-ja bym przejechała setki nawet kilometrów by ratować swe zdrowie a co za tym idzie życie..
Jeśli chodzi o wizyty u fizykoterapeuty-wystarczy jedna, godzinna, by dowiedzieć się i nauczyć jak prawidłowo wykonywać ćwiczenia dopasowane do danej jednostki chorobowej.
Niestety jeśli chodzi o wiedzę lekarzy rodzinnych-zwykle jest ona bardzo minimalistyczna i dlatego nie wiedzą oni jakie zabiegi należy zapisać,jak długo one mają trwać itd(co nie jest ich winą-poprostu chory system zdrowotny i jego "góra" nie uważają że lekarzy należy wysyłać na szkolenia!!)

marzena79
04-07-2009, 22:16
Podpisuje sie do kolezanki :( mam ten sam problem a omj lekarz jedyne co mowi to unikac ciezkiej pracy, zenada, zadnej pomocy NIA A NIC!

lusiak1970
04-08-2009, 11:06
Potwierdzam :) dzieki stopniowemu rozwijaniu gamy cw moge wykonywac juz rzeczy o ktorych rok temu tylko snilam :)

Fila
06-12-2009, 11:28
Wszystkie informacje na temat odchudzania znajdzieci na serwisie abcodchudzanie.pl. Eksperci odpowadaja od razu na wszystkie pytania. Co jesc? Jak jesc? Kiedy jesc? Serdecznie polecam!:):):)

rifarma
07-21-2009, 13:24
Wiem, że nikomu się nie chce biegać. Ja ostatnio też nie miałam ochoty. Ale wierzcie mi są same plusy.
Biegam z siostrą - teraz mam lepsze z nią stosunki, bo nie miałyśmy się czasu widywać, chociaż mieszkamy blisko siebie,
Mam mniejszy problem z tzw. cellulitem - już po tygodniu biegania!
Mam lepszą kondycję - a nie muszę mówić po co ona mi do życia jest potrzebna:p
Nie przeziębiam się - zawsze ruch mi pomaga jak mam wirusówkę.
Jestem szczuplejsza o 5 kilo!

mpiatkowski
07-29-2009, 10:10
Warto połączyć dietę (pod kątem dietetyka) i ruch (pod okiem fachowca). Nie każdy ruch tak samo pomaga zrzucić nadmiar tkanki tłuszczowej, najlepiej jeśli dobierany jest indywidualnie.

W Szczecinie w BALTICA Wellness & Spa (zobacz stronę www (http://www.spabaltica.pl)) można skorzystać z konsultacji obu specjalistów: dietetyczki i specjalistów od prawidłowego ruchu oraz z sali fitness: ćwiczeń na najnowszym technicznie sprzęcie pod okiem fizjoterapeutów. Dodatkowo diagnostyka (total body - kompleksowe badanie rozkładu ciała, EKG wysiłkowe) pozowlądokłanie zanalizować i monitorować efekty w odchudzaniu.

Niektórzy decydują się na konsultacje, w większości jednak zapada decyzja o odchudzaniu pod okiem fachowców. Dodatkowym atutem jest np. kriokomora (http://spabaltica.pl/pl/kriokomora1)(wzmocnienie organizmu i poprawa wyglądu skóry, walka z rozstępami) czy np. masaże (http://spabaltica.pl/pl/masaze)czy też kosmetyka estetyczna (http://spabaltica.pl/pl/offer/for_beauty) na miejscu.

Najlepiej sprawdzić osobiście. W każdym razie wiedza, nowoczesna technika i specjaliści mogą być nam bardzo pomocni. W każdym razie w takim zakresie, w jakim na to pozwolimy.

Paulina76
07-31-2009, 08:46
Ja też polubiłam bieganie, dzięki temu lepiej się czuje i wyglądam. Bieganie połączyłam z dietą dzięki temu schudłam ponad 30kg. Mogę polecić fajne miejsce w Warszawie gdzie dieta jest smaczna i szybka w przygotowaniu, jest to poradnia dietetyczna halsa. Zachęciła mnie fajna ich stronka

Paulina76
07-31-2009, 08:47
[url=http://www.halsa.pl]Poradnia Dietetyczna ''H

katrinka34
10-22-2010, 20:17
Chciała bym się dowiedzieć czy istnieje jakiś środek zamienny za meridie przepisywany przez lekarzy? bardzo proszę o odpowiedz ponieważ na meridi schudłam ponad 20 kg teraz słyszałam że meridia jest wycofana i jestem ciekawa co teraz lekarze przepisują na otyłość...

eva.biedrona87
11-11-2010, 18:25
trzeba pic dużo wody - ale od tego sie nie schudnie, ona oczyszcza organnizm i zapełnia żołądek, do tego sport i odpowiednia dieta, mozna jeśc mniej, ale jeść racjolanlnie, a nie sie głodzić...!

KuPczAk
11-21-2010, 13:34
No na pierwszy okres leczenia rwy kulszowej raczej polecałabym spoczynek. leki plus odpoczynek, żadnych gwałtownych ruchów, następnie kiedy objawy bólowe znikną rehabilitacja, ćwiczenia na wzmocnienie mięśnie przykregpsłupowych zwykle.

Pozdrwm

duchh
03-01-2012, 09:21
Jak chcesz szybko schudnąć to radziłbym się zaopatrzyć w NATURALNE kapsułki liocolostrum które wspomagają organizm osłabiony a twój taki będzie niewątpliwie jak szybko będziesz chciała schudnąć. O preparacie mozesz poczytać więcej w sieci.

Grzybowysklep_pl
04-06-2012, 09:57
Tutaj liczy się przede wszystkim dobra,odpowiednia dieta. Jeżeli dołożymy do tego aktywność fizyczna to efekt będzie murowany,ale nie od razu tylko za jakiś czas. Od picia samej wody niestety nie schudniesz:)