Zobacz pełną wersję : Ból nie istniejącej nerki?
Agatrice
03-10-2009, 17:35
Od kilku lat wiem, że mam 1 i 3/4 nerki. Ostatnio robiłam USG i nerki nie wykryto. Chociaż 2-3 lata temu chcieli mi ją wycinać:| Lekarz stwierdził, iż jako ta nerka nie funkcjonowała to została wchłonięta i jej teraz nie mam. Ale czemu ta nerka mnie boli? Jak jej nie ma to czy powinnam jej odczuwać? Prawą- to zdrową nerkę mam przerośniętą a do tego ostatnio pojawił mi się w niej piasek :| Czy z tego piasku może powstać coś gorszego jak np. kamienie? jak tak to dzięki czemu?
Powinna być Pani pod stałą opieką urologa i nefrologa. Być może rzeczywiście u Pani wystąpił "zanik" tej nieczynnej nerki. Jez eli wczesniej niw yykonywano inncy badań to powinna mieć Pani urografię i byc może tomografię jamy brzusznej.
Powinna miec Pani ocenioną funkcje nerki- stężenie kreatyniny w surowicy krwi.
Jeśli z odpływu ściekowego nie wypłynęło ci nic co, zdecydowanie nie mogło się zmieścić, to jak pójdziesz do kiosku powiedz lekarzowi że jest idiotą, a sama zainwestuj w czajnik i zacznij pić herbatę o temperaturze 65'.