PDA

Zobacz pełną wersję : Pryszcz/zaskórnik(??) nie do usunięcia ?

bigred
06-16-2010, 19:12
Witam
wyskoczył mi jakieś 3tygodnie temu pryszcz/zaskórnik na policzku, na początku był to wielki zaczerwieniony chyba pryszcz, którego nie wyciskałem bo nie był biały, cały czas pozostawał czerwony, jak już się zaczął zmniejszać to myślałem, że mam problem z głowy. Niestety od 1,5 tygodnia utrzymuje się w tym samym stanie, jako mały zaczerwieniony "pryszcz", który jest twardy pod skórą !! Da się tego pozbyć w jakiś sposób jak na razie tylko spirytusem go traktowałem. Jestem mocno załamany tą sytuacją obawiam się, że coś takiego zostanie mi na zawsze. Czy da rade jakoś to usunąć przebić igłą czy co ?? POMOcY dodam że jestem mężczyzną i mam 24lata

Kaya
02-04-2011, 09:26
najlepiej to zwróć się do specjalisty - lekarza dermatologa! Pryszcze to poważna sprawa.

duchh
03-01-2012, 09:43
Kup sobie liocolostrum. Świetny preparat na takie problemy. Możesz kupić go nawet w sieci na stronie producenta.

jenna
04-03-2012, 16:54
Jeśli masz go dość długo, to idź do dermatologa, ale bez paniki ;) Z tym spirytusem to nie przesadzaj, lepiej niech w aptece polecą Ci jakąś maść, może cynkową.

fiolkaa
04-04-2012, 14:50
A nie dusiłeś go przypadkiem? :> Bo czasem im więcej się majstruje, tym dłużej znika :P