PDA

Zobacz pełną wersję : zatkany nos

madgus
03-02-2011, 17:42
Witam
Ok. 4 tygodnie temu byłam przeziebiona. Miałam mocny katar.
Wszystko ,oprucz kataru przeszło. Jednak nie jest to taki typowy katar. Mam ciągle zatkany nos i ciagle muszę go zakrapiac kroplami do nosa aby rozrzadzić wydzieline.
Najgorsza jest noc. Budzę się z zatkanym nosem i muszę urzyć kropli aby móc zasnąc.

Przeraż mnie to ,że tak długo stosuję krople do nosa,chociaz wiem,że mozna ok. 7 dni.

Co mam zrobić??? Nie ma innego wyjścia. A zatkany nos bardzo mnie męczy

Na pewno nie mam na nic alergii

Agnieszka- studentka AM
03-05-2011, 08:53
Witam

Czy jest to kwestia zalegającej w nosie wydzieliny , obrzmiałej błony śluzowej czy może jakieś przeszkody w nosie ???
Czy z nosa wydobywa jakaś wydzielina ?
Najlepiej byłoby udać się do laryngologa ;) Tzn najpierw do rodzinnego po skierowanie a potem do laryngologa ;)

Pozdrawiam

Amedis
03-14-2011, 21:11
A jakich leków używasz? Bo jeżeli nie jest to alergia lub uczulenie,to może wszystko spływa z zatok i dlatego masz zatkany nos. Nie występują przy tym bóle głowy?

carmen
03-16-2011, 12:04
Jest taki aerozol do nosa euphorbium, który przynosi ulgę w tego typu dolegliwościach i można go długo stosować.
Poszłabym do laryngologa mimo wszystko.

Amedis
03-28-2011, 12:40
Albo do zwykłego lekarza rodzinnego i poprosiła o pomoc. W każdym razie konsultacja medyczna jest tutaj wskazana, specjalista będzie wiedział czy jest to katar alergiczny czy tak jak wcześniej pisałem: chore zatoki.