PDA

Zobacz pełną wersję : pielęgnacja ran-blizny

asias0707
05-12-2009, 11:00
Dermatix Ultra żel na blizny

Zastosowanie

Dermatix stosowany jest w leczeniu blizn po zakończeniu gojenia rany, gdy skóra jest nieuszkodzona oraz w zapobieganiu nieprawidłowemu bliznowaceniu w postaci bliznowca (keloid) lub blizny przerostowej.
Dermatix Ultra stosowany jest w wyniku gojenia ran pooperacyjnych, pourazowych i poparzeniowych.

Efekt działania

Dermatix Ultra spłaszcza, zmiękcza i wygładza blizny, łagodzi świąd i uczucie dyskomfortu oraz zmniejsza stopień odbarwienia skóry.

Skład

Polisiloksan, dwutlenek krzemu.

Sposób użycia

Bardzo cienką warstwę żelu należy nakładać na leczoną powierzchnię dwa razy dziennie z zachowaniem następujących zaleceń:

powierzchnię, na którą ma być nakładany żel należy umyć, następnie wysuszyć,
delikatnie rozprowadzić bardzo cienką warstwę na leczonej powierzchni,
pozostawić do wyschnięcia na 4-5 minut przed przykryciem ubraniem lub makijażem.

cena : ok 160zł/15g

Małgosia12345
01-22-2010, 00:31
Odnalazłam oryginalny produkt dawnego producenta dermatixu, ABT.
Jest już dostępny w polskich aptekach Kelo-cote®, innowacyjny żel do leczenia blizn | Ekopharm (http://www.kelo-cote.pl),
Używam sprayu silikonowego 2 tygodnie, blizna oczywiście nie znikła :confused: ale widzę pierwsze efekty, nie jest już tak bardzo czerwona...:eek: Ten silikon bardzo szybko wysycha co ułatwia codzienną rutynę dbania o bliznę. Polecam gorąco

Wieszcz
02-01-2010, 15:48
Może coś z tego wypróbuje. Ja szczerze powiedziawszy straciłam trochę nadzieję na redukcję blizn. Mam bardzo rozległe po wypadku, który miałam w wieku 12 lat i kilku operacjach. Przeszłam dwie plastyczne, z czego jedną laserową, która była dość skuteczna, bo je wyrównała. Ale wypadałoby zrobić jeszcze ze dwie serie, tylko że teraz te operacje nie są już refundowane. A kremy niestety wtedy nie dawały efektów. Teraz pewnie już robią lepsze, ale wydaje mi się że takie specyfiki działają raczej na nowe a nie stare blizny. Czy się mylę?