PDA

Zobacz pełną wersję : Co jakis czas zapominam rozne rzeczy.. problemy z uczeniem sie nowych.

Problem
05-27-2011, 20:56
Postaram sie to wytlumaczyc najlepiej jak tylko moge.

Przypuscmy, ze codziennie jezdze autobusem. Za pare dni zapomne jaki to numer.
Codziennie ide po ulicy, ktora sie nazywa A. Za pare dni, kiedy ktos mnie o nia zapyta, nie bede wiedzial gdzie sie znajduje.
Codzinnie jade obok budynku A. Za pare dni, nie bede pamietac jego nazwy.
Co jakis czas moge np. cos chowac i wyjmowac w tym samym miejscu. Za pare dni, zapomne gdzie to miejsce sie znajduje.

To oczywiscie przyklady. Za te pare dni zapominam, i po jakims czasie sobie przypominam. Niestety, a le pewnych rzeczy nie moge sie wogole nauczyc, pomimo wielokrotnego powtarzania. Np. w dzien 1 pamietam, 2 pamietam, 3 powtarzam bo zapominam, 4 pamietam, 5 nie wiem wogole nic.

Zle sie z tym czuje, w szkole nie moge sie uczyc nowych rzeczy, bo za jakis czas wogole mam pusta glowe, mimo cwiczen, powtarzania. Ucze sie jezyka Ang, ale stanalem w miejscu, bo nie moge zapamietac wielu rzeczy. Odnosnie jezyka, jestem obecnie w UK. Moge np. uzywac go przez 5 dni bez problemu, a 6 dnia nie tylko zapomne slowka, a take wiele innych rzeczy.

Czym to moze byc spowodowane?

Aviana
03-13-2012, 19:48
Miałam podobnie. Zczęłam sobie kupowac Lecytyne w tabletkach i pomaga, zniwelowała jakieś takie otępienie umysłu, lepiej sie ucze i łatwiej mi sie skupic i zapamiętywac to czego sie ucze.

pa.rogo
03-19-2012, 13:36
Ten problem spotyka coraz to więcej młodych ludzi, tez zauważyłam u siebie taki .. hmm jak to określić "braki", przyznam, że naprawdę ciężko się z tym żyje, i w sumie jak to rozćwiczyć? bo podobno można..