PDA

Zobacz pełną wersję : Muszę udać się do Seksuologa! Proszę o pomoc

kubson4556
06-03-2011, 17:21
Witam.
Najpierw przedstawię w skrócie mój problem a następnie pytanie.

Mam 19lat, półtora roku temu zrobiłem sobie zabieg na "Stulejkę" (nie miałem usuwanego napletka, miałem pod znieczuleniem nacinanego w 3 miejscach i wtedy sam sie rozluźnił) Po zabiegu mój członek stał się bardzo wrażliwy. Minęły 2 miesiące i odbyłem swój pierwszy stosunek... paro sekundowy -.-. Potem było trochę lepiej aczkolwiek parę minut i dochodziłem do orgazmu, czasem drugi raz udawał się troszkę dłużej, czasami nawet krócej... od roku Kocham się ze swoją stałą partnerką i ciągle mam ten sam problem: ze zbyt wczesnym wytryskiem. :( Czytałem wiele na forach, stosowałem różne "bajery". Preparat w sprayu na opóźnienie wytrysku - po jednym psiknięciu znieczulał go na tyle że nie stawał do końca(partnerka prosiła bym go nie używał) prezerwatywy o podobnym działaniu dają mi 2minutki dłużej... -.- Próbowałem masturbacji przed stosunkiem... NIC! próbowałem odłożyć masturbację wogólę i również nic. :(:(:( Choć moja partnerka nie powie o tym głośno a wręcz mówi że nie orgazm jest dla niej najważniejszy to coraz bardziej czuję że chciała by tego doznać...

Uważam że czas na wizytę u seksuologa, chciałbym przedstawić mu swój problem i zasięgnąć porady, ale nie wiem jak to się odbywa.
To znaczy prywatnie odpada. A tak państwowo to czy trzeba mieć skierowanie do seksuologa od lekarza pierwszego kontaktu? Po drugie nie mam pojęcia gdzie na terenie łodzi przyjmuje jakiś seksuolog z NFZ.... Proszę o porady ;)

kubson4556
06-08-2011, 22:38
Dziękuję bardzo za radę, tak właśnie się zastanawiałem który specjalista będzie odpowiedni. Właśnie seksuolog jest bardziej psychiatrą a psychicznie w tych sprawach czuję że wszystko jest ok ;) Niedługim czasem udam się po skierowanie i do poradni :) Dziękuję za rade