PDA

Zobacz pełną wersję : Bardzo proszę o pomoc

Anecia G.
06-28-2009, 21:58
Bardzo proszę o pomoc.
Na cukrzyce choruję od 11 lat. Każdy chory cukrzyk wie, że w Polsce nie jest łatwo żyć z cukrzycą. Jestem Zarejestrowana w Polskim Stowarzyszeniu Diabetyków. Ci dobrzy ludzie założyli mi konto. Na nim zbieram na pompę insulinową. Pisałam już do mnóstwa firm i fundacji prośbę o wsparcie. Reakcje są marne. Prosiłam też znajomych o przekazanie mi 1%. Ciągle niestety nie uzbierałam kwoty. Potrzebuję 10 tyś. Dla mnie każdy grosik się liczy.
Ps. Planuję też ciąże a pompa zwłaszcza w tym okresie jest ważna.
Bardzo dziękuje za odpowiedź:).

Lekarka
07-02-2009, 11:50
Proszę porozmawiać ze swoim diabetologiem do planowaniu ciąży
Część ośrodków specjalistycznych dysponuje kilkoma pompami do wypożyczenia na okres planowania i ciąży- w tym czasie ma Pani pompę za darmo.
Firmy teraz nieznacznie obniżyły ceny pomp insulinowych także można je kupić poniżej 10 tys zł
Tylko pompa Paradigm 722 ma wyższą cenę- ze względu na to, że można przy jej pomocy monitorować glikemie, ale niestety koszt jej utrzymania z ciałym monitoringiem glikemii to 1000 zł na miesiąc.

KuPczAk
07-24-2009, 01:02
Korzystająć z okazji może napisze Pani na forum bardziej szczegółowe informacje dotyczące ewentualnej pomocy finansowej potrzebnej do zakupu pompy , może znajdzie się ktoś kto będzie w stanie pomóc.

Lekarka :"Część ośrodków specjalistycznych dysponuje kilkoma pompami do wypożyczenia na okres planowania i ciąży- w tym czasie ma Pani pompę za darmo".

Długi jest okres oczekiwanie na wypożyczenie takiej pompy o której Pani pisze i kto może sie o nią starać?