PDA

Zobacz pełną wersję : Tabletki Powiekszajace Biust

vanilliaslim
07-04-2009, 23:47
Witam,
mam pytanie.
Przy wielu (albo i wszystkich) tabletkach PB. pisze, ze dziewczyny w okresie dojrzewania nie powinny ich zazywac.
Wiec ja sie chce spytac jakie skutki moze przyniesc zazywanie takich tabletek dla dziewczyny, ktora jest w okresie dojrzewania ??

rifarma
07-22-2009, 16:48
Tak, uważa się, że w okresie dojrzewania, czyli ogólnie od 10 do nawet 21 roku życia (jest on podzielony na trzy fazy) nie powinno się używać takich specyfików. Organizm się dopiero kształtuje i nie ma jeszcze równowagi hormonalnej, która pojawi się później. Predyspozycja do dużych lub małych piersi, jest uwarunkowana genetycznie, więc dużego wpływu nie mamy na to. Ingerencja w organizm np. poprzez kurację hormonalną może być przyczyną nieprawidłowego rozwoju, w tym rozwoju piersi. Napisz jaki mają skład Twoje tabletki.
Jeśli mogę Ci jakoś doradzić, to powinnaś pomyśleć o innym sposobie zatuszowania swoich (Twoim zdaniem) niedoskonałości. Wielkość piersi zależy m.in. od stanu nawodnienia organizmu i poziomu hormonów tj. estrogen, prolaktyna. Pij więcej, prawidłowo się odżywiaj, spróbuj wzmocnić mięśnie podtrzymujące biust. Wierz mi, że gdyby były tabletki powiększające biust to chirurdzy nie mieliby, co robić.

aga23
07-23-2009, 18:57
Poczekaj aż zajdziesz w ciążę - są super:)

yeoman
07-27-2009, 12:21
Czy mały biust to jakiś problem? Zgadzam się, że wystarczy zdrowo się odżywiać, spać tyle, ile trzeba, uprawiać sport - a uroda przyjdzie sama. Piersi tak często się zmieniają, że może nie warto w to ingerować?

yeoman
08-19-2009, 10:08
A te tabletki jak działają, bo nie bardzo mogę to sobie wyobrazić. Jak można powiększyć biust tabletką???

To tak, jakbym chciał sobie powiększyć nogę - łykam tabletkę i po jakimś czasie mam większą? Gdyby tak było - w przypadku nogi, albo głowy, martwiłbym się o to, co jest teraz wewnątrz tej nogi, albo głowy - bo to strasznie skomplikowane układy.

Co do piersi - podejrzewam, że to też nie jest takie proste. Czym wypełniają się pod pływem tych tabletek, bo gdy kobieta tyje - tłuszczem, gdy idzie do chirurga - silikonem, a gdy jest w ciąży - piersi są mleczne.

Na czym to polega - za chiny nie rozumiem !!! :eek:

pigulka
08-19-2011, 12:30
Czego to ludzie nie wymyślą:D Uśmiałam się:D

arcticone
12-14-2011, 11:38
dajcie spokój, żadne tabletki nie powiększą wam biustu :) jeśli to by było takie proste, to wszystkie miałybyśmy mega cyce :D