PDA

Zobacz pełną wersję : dieta na całe zycie ??

grzywaczewski
08-27-2011, 23:16
Witam
kieruję do Was pytanie dotyczące diet i aktywnego stylu życia
Ostatnio robiłem sobie badania. Mam podwyższony cholesterol. Postanowiłem coś z tym zrobi
Do swojego osiadłego trybu życia dodałem wysiłek fizyczny: rower, spacery, krótkie biegi i pompowanie pompek.
W diecie po prostu uważam co jem. Nie objadam się wieczorem, staram się nie podjadać miedzy posiłkami.
Czy polecacie jakiś zdrowy styl odżywiania i aktywności fizyczną która może stać się pasją
Dodam na marginesie,że jestem diabetykiem i rygor trzymania diety nie jest mi obcy
Czekam na sugestie z Waszej strony:confused:

pigulka
08-29-2011, 13:54
p { margin-bottom: 0.21cm; } Ja mam swój sprawdzony sposób na zdrowy tryb życia. Jak jest pogoda to spacery, mam to szczęście, że mieszkam blisko lasu, więc wieczorne 'wypady' są dosyć częste, a zimą narty...też jak jest pogoda oczywiście;) Dodatkowo dużo wody i zielonej herbaty. No i zdrowy plan odżywiania, bo to podstawa;) Ja akurat zainwestowałam w dietę 36s. Nooo, szkoda mi było tych 50zł (mówiąc szczerze), ale opłacało się;) Przynajmniej w moim przypadku. Także cały zestaw dobrych zasad i żyjemy zdrowo i wesoło :)

grzywaczewski
08-29-2011, 23:24
Witam, pozdrawiam
Zainteresowała mnie dieta o której mi Pani napisała.
Jest całkiem realistyczna
Nikt nie pisze ze można zgubić 40kg:) w miesiąc jedząc glony i ziarna :)
Schudnąć z głową - tak jak mówi reklama 36 s - rozsądne podejście
Poczytam jeszcze trochę na jej temat i zastanowię się nad kupnem. Póki co jest całkiem do rzeczy

pigulka
08-30-2011, 10:52
Taaa, obiecanki cacanki z tymi 40kg, a na wierzbie rosną gruszki ;)
Owszem dieta 36s, to rozsądne podejście do odchudzania. Głównie chodzi o to, żeby nauczyć się jak zdrowo jeść, a mi głównie na tym zależało. Tutaj (http://www.youtube.com/watch?v=drvR06yZMWs) sama autorka mówi o niej, zresztą w necie jest dużo informacji, na pewno nie będziesz miał problemu, żeby coś znaleźć. :)

grzywaczewski
08-30-2011, 21:33
Witam
Mam jeszcze małe pytanie na temat tej diety ???
Jak się ona przyjmuje w życiu codziennym ?? Dużo trzeba w im zmieniać ?
Jest restrykcyjna czy raczej ma man służyć całe życie ?

Amedis
08-31-2011, 14:45
Z tego co mi wiadomo, ta taka dieta nie jest zbyt restrykcyjna,raczej łatwo się do niej przystosować,ale pytanie czy napewno chcesz ja stosować przez całe życie. To zawsze wiąże się z pewnymi wyrzeczeniami.