Zobacz pełną wersję : Łuszczyca na rękach
Witam,
mam problemy z łuszczycą na rękach, byłam z tym już u dermatologa, który przepisał mi specjalne maści natłuszczające, lecz działają one dosyć krótko a nie jest to zbyt wygodne chodzić codziennie z natłuszczonymi rękami. Miałyście podobne problemy, bądź możecie przepisać mi coś mniej widocznego i przeszkadzającego w codziennym życiu?
violetta
09-12-2011, 13:57
Jakie konkretnie maści stosowałaś? Możesz spróbować zastosować olejek z krzewu herbacianego (manuka) albo np. krem z dodatkiem miodu. Produkty te wykazują silne właściwości antyzapalne, wpływają na regenerację skóry. Niektórzy polecają zaś stosowanie olejku z wiesiołka.
Matka znajomego chodzi ponoć na solarium, że niby sztuczne promienie Uv z solarium dobrze działają na skórę.
No niestety ale trzeba natłuszczać i musisz się do tego przyzwyczaić. alternatywą (dodatkiem do kuracji) mogą być żele myjące oraz toniki, które są trochę mniej uciążliwe.
dostałem od kogoś wiadomosć na pw w sprawie marki tych dermokosmetyków ale niestety wiadomość mi się skasowała, ale nie pamiętam jakie to były te preparaty ale mogę się popytać rodziców to moze coś podpowiedzą bo oni recepty wykupywali.
dowiedziałem się :) chodziło o dermokosmetyki z serii dr michaels, konkretnie to sotosowałem maść i żel myjący - razem dały bardzo dobre rezultaty.
dowiedziałem się :) chodziło o dermokosmetyki z serii dr michaels, konkretnie to sotosowałem maść i żel myjący - razem dały bardzo dobre rezultaty.
Też jestem zainteresowany zakupem ww. dermokosmetyków, możesz mi powiedzieć czy rzeczywiście są one takie wydajne jak na stronie www producenta piszą?
mysia1lo
12-08-2011, 20:53
Sprzedam maści na łuszczycę, Daivobet, Daivonex. 30 gram - 50 zł, dla porównania w aptece 15 gram Daivobetu kosztuje 80 zł.
Też jestem zainteresowany zakupem ww. dermokosmetyków, możesz mi powiedzieć czy rzeczywiście są one takie wydajne jak na stronie www producenta piszą?
Są wydajne, mała maść mi starczyłą na jakieś 4-5 tygodni.
Maści łuszczycę sprzedam.
Sprzedam maści na łuszczycę, Daivobet, Daivonex. 30 gram - 50 zł, dla porównania w aptece 15 gram Daivobetu kosztuje 80 zł.
Lepiej uważać na takie oferty, podobno podróbki sprzedają!
dzięki za informację kornik, maść zakupiłem do stestowania.
Dla zainteresowanych: w sklepie drmichaels pojawiła się
możliwosć zakupu startera, tj maści 10g na wypróbowanie i
sprawdzenie czy działa. Ogólnie warto spróbować bo te
dermokosmetyki nie są tanie.
Gugl: jak mówi przysłowie "tanie mięso pies je" , dobry lek nie może być za darmo rozdawany.
BTW taki starter dobra rzeczy.
zgadzam się z tobą kornik, sprawdziłem cena startera wynosi 35 pln.
Barbarka
03-06-2012, 11:04
Witam,
mam problemy z łuszczycą na rękach, byłam z tym już u dermatologa, który przepisał mi specjalne maści natłuszczające, lecz działają one dosyć krótko a nie jest to zbyt wygodne chodzić codziennie z natłuszczonymi rękami. Miałyście podobne problemy, bądź możecie przepisać mi coś mniej widocznego i przeszkadzającego w codziennym życiu?
Faktycznie kremy i olejki do stosowania zewnętrznego w tych miejscach mogą być niewygodne. Ja właściwie dlatego też nic natłuszczającego nie stosuję, jedynie cierpliwie codziennie dawkuje sobie Sufrin, który przepisała mi Pani dermatolog. Czekałam, łykałam, czekałam i wątpiłam... Dopiero po 4 miesiącach stan skóry się poprawił dlatego warto było uzbroić się w cierpliwość! :-) Tak jak zresztą czytałam na innych forach odnośnie Sufrin-u, że na efekty trzeba poczekać.Ale warto :-)
Wypróbuj kosmetyki probiotyczne, wystarczy w wyszukiwarkę internetową wpisać to hasło i wyświetli się mnóstwo informacji na ich temat.
Są idealne przy zmianach skórnych, początkowo sceptycznie podchodziłam do tego tematu, ale... działają.