PDA

Zobacz pełną wersję : Przewlekła biegunka i problem z nerkami

ekstramocna
11-07-2011, 22:28
Witam,
cztery tygodnie temu zaczęły męczyć mnie biegunki, uspokajałam je laremidem i stoperanem (w sporych ilościach), ponieważ towarzyszył temu ból brzucha przyjmowałam również leki przeciw bólowe- apap, apap extra, nurofen (wymiennie). Po dwóch tygodniach poszłam do lekarza, ten zapisał mi:
3x dziennie po 2 węglę, 2 Taninal'e, 1 gaspartenit, 1 loparemid
i co 6godzin Endi Ex.
Objawy ustały, tydzień temu kiedy skończyłam farmakoterapię zaczęły się kolejne kłopoty zdrowotne. Bardzo bolesne oddawanie moczu. A w nocy z soboty na niedzielę, obudził mnie straszliwy ból w okolicach nerek.
Staram się dużo pić, wzięłam urosept, ale ból nie ustępuje. Do tego dziś znów miałam biegunkę (zachamowałam 2xLaremid i 1xwęgiel) (dodam, że miałam dziś sytuację stresową- związaną z uczelnią. Czy myślicie, że to i wcześniejsze biegunki są objawem jakiejś nerwicy?)
Nie lubię chodzenia po lekarzach... Proszę o pomoc...

Gastrolog72
11-08-2011, 13:14
Cóż przez forum trudno stawiać diagnozy. Jeśli pojawiło się bolesne oddawanie moczu - należy udać się do lekarza po skierowanie na badanie moczu, bolesne oddawanie może świadczyć np. o stanie zapalnym. Na ból nerek pewny wpływ ma ilość spożywanych płynów (gdy jest ich za dużo nerki nie nadążają z filtracją i bolą) oraz spożywanie dużych ilości soli.
Biegunka mogła być objawem stresu. Jeśli znowu się powtórzy będzie trzeba zrobić badanie kału.