PDA

Zobacz pełną wersję : Coś się ze mną dzieje

arkad
07-23-2009, 14:26
Witam

Chłopak, 17 lat
wzrost: 184 cm
waga 3 miesiące temu: 83,5kg
waga miesiąc temu: 80 kg
waga dzisiaj: 78+ kg

Nie biegam, nie uprawiam jakichś częstych sportów. Co najwyżej dosyć często wychodzę gdzieś na dwór, kilkadziesiąt razy dziennie podciągam się na drążku. Mam AZS [od urodzenia], podpuchnięte oczy [to jest chyba od krótkiego spania], ostatnio zaczęły mi znikąd usta wysychać, smaruję je jakimś kremem.

Domyśla się ktoś, co mi jest? Chciałem schudnąć ale nie potrafiłem radykalnie zmienić stylu życia, trochę mniej jem [aby nie być głodnym], a ostatnie dni nie mam apetytu. Taki spadek wagi nie wydaje mi się normalny i boję się że coś się ze mną dzieje niedobrego...

rifarma
07-23-2009, 16:57
Ja w Twoim wieku schudłam podobnie (6 kg w 3 miesiące) - to były piękne czasy;)
Są dwie możliwości:
Albo pierwszy raz w życiu się odchudzasz - organizm zawsze za pierwszym razem szybko redukuje tkankę tłuszczową. Jest tak, że każde kolejne odchudzanie jest trudniejsze (to jest bardziej skomplikowane, ale nie będę się rozpisywać).
Albo jesteś chory - nie rozumiem tych podpuchniętych oczu, ale mi zawsze mówiono, że jak wstanę rano z spuchniętymi (nie podkrążonymi) oczami tzn. że mam coś z nerkami:)Nie martw się, na razie więcej jedź i dużo pij, bo Twoje BMI (http://www.pulsmed.com.pl/bmi/index.html) jest ok i już nie musisz się odchudzać.
Jeśli nie przejdzie, to zgłoś się do lekarza, bo zapewne, jak czytałeś - chudnięcie bez powodu to oznaka nowotworu.